TÜRK KIZILAYI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılayı kuruluşunun 153’üncü yılını kutluyor.

Yayın: 11 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 11.06.2021 10:26:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TÜRK KIZILAYI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

      11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılayı kuruluşunun 153’üncü yılını kutluyor.

      Son Yıllarda ilçemizde yaptığı başarılı çalışmalarla halkımızın takdirini  toplayan, Türk  Kızılayı İskilip Temcilciliği kuruluş yıl dönümü nedeniyle  bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklama da ““ 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı, bütün insanlığa yardım elini uzatan, sosyal yaraların sarılmasında önemli görevler üstlenen, gönüllü destekleri büyük bir toplumsal güce dönüştüren saygın bir kurumdur. İhtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin barışın sevginin farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın merhametin tarafsızlığın barışın sevginin ve kardeşliğin simgesi olan Türk Kızılayı, kurulduğu tarihten bu yana çok fazla yol kat ederek tüm insanlarını kucaklayan ve toplumun kucakladığı ulusal ve uluslar arası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşu olmayı başarmıştır. Kızılay insanlık ayrımı gözetmeden; tarafsızlık, bağımsız hayır kurumu niteliği birlik ve evrensellik ilkelerimizden ödün vermeden yardım sever halkımızın ve gönüllülerimizin üyelerimizin katkılarıyla şan ve tarihine yakışır şekilde yönetmeye ve temsil etmeye çalışmaktayız. Faaliyetleri zamanla sınırlı olmayan Türk Kızılayı, gönüllülerinin desteğiyle dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir”

    11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Mustafa Kemal  Atatürk vermiştir.

  

 TÜRK KIZILAYI VEKALETLE KURBAN KESİM ÜCRETİ 1050 TL OLARAK AÇIKLANDI

     Türk Kızılayı tarafından tarafından kesimleri yapılacak olan kurban kesim bedelleri açıklandı. Kurbanını bağışlayarak vekaletle Türk Kızılayı tarafından kesilmesini isteyenler Kızılay’ın tüm bankalardaki hesaplarına bir kurban pay bedeli olarak 1050 Tl ödemeleri  gerekiyor. İsteyen bağışçılar ödemelerini kredi kartı ile kuruluşun internet sayfası üzerinden yapabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntı bilgi almak isteyenler Kızılay’ın ücretsiz danışma hattı 168 arayabilirler
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.