Son Yılların En Önemli Belediye Meclis Toplantısı

Oldukça önemli maddelerinin görüşüleceği toplantıdan çıkacak kararlar İskilip kamuoyunca son günlerin en önemli gündemi olarak değerlendiriliyor.

Siyaset Yayın: 30 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 30.03.2021 14:17:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

Son Yılların En Önemli Belediye Meclis Toplantısı

 

        İskilip Belediye Meclisinin Nisan ayın olağan toplantısı  1 Nisan Perşembe günü saat 14.00 de  Belediye Meclis salonunda yapılacak.

      Oldukça önemli maddelerinin görüşüleceği toplantıdan çıkacak kararlar İskilip kamuoyunca son günlerin en önemli  gündemi olarak değerlendiriliyor.

    2020 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edilecek mi

     Bilindiği üzere Belediye Meclisinde görev yapan Meclis üyelerinden 9 ‘u belediyede yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin denetlenmesi için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.  Suç duyurusu altında imzası bulunan   9 meclis üyesinin toplantının gündem maddelerinden birisi olan 2020 yılı faaliyet raporuna hangi yönde oy kullanacaklarını İskilip kamuoyu yakından takip ediyor.

   Belediye Encümen Üyeleri Yeniden Seçilecek

   Haftada bir toplanarak belediye çalışmaları hakkında önemli kararlar alan Belediye Encümen Üyeleri  yeniden seçilecek. Yeni  encümen üyeleri gizli oyla belirlenecek.

    Denetleme Kurulu Raporu Meclis Gündeminde

      Ocak ayı belediye meclis toplantısında seçilen denetleme komisyonu üyelerince hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlanacak.  Denetleme raporu, meclis üyeleri Ahmet Göktaş, Bünyamin Zeren, İsmail Suakıtıcı, Mehmet Sözer ve Musa Aslan tarafından hazırlandı.  Denetleme raporunun görüşülmesi  meclis  gündeminin en önemli maddeleri arasında yer alıyor.

Caddelere Yeni İsimler

    Belediye meclis toplantısında bazı caddelerin isimlerinin değiştirilmesi yönündeki talepleri de karara bağlayacak.  Edinilen bilgilere göre;  Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isimleri Çorum ve Tosya Caddelerine verilecek.

2020 Yılı Belediye Faaliyet Raporu Kabul Edilmezse Ne olur

     İskilip Belediye Meclisinde karara bağlanacak olan 2020 yılı İskilip Belediyesi faaliyet raporunun yapılacak olan gizli oylama ile üye tam sayısının dörtte üç çoğunluğuyla yeterli görülmezse, yetersizlik kararıyla görüşmeleri kapsayan tutanak, meclis başkan vekili tarafından mahallin mülkî idare amirine gönderilir. Kaymakam , dosyayı gerekçeli görüşüyle birlikte Danıştay’a gönderir. Yetersizlik kararı, Danıştay’ca uygun görüldüğü takdirde belediye başkanı, başkanlıktan düşer. Ancak faaliyet raporunun üye tam sayısının dörtte üçünden az bir çoğunlukla reddedilmesi halinde, bu süreç işlemez ve rapor kabul edilmiş gibi işlem görür.

İskilip Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısı iskilipwebtv’den Canlı Yayınlanacak

    Geçmiş Aylarda Belediye Meclisinin verdiği izin kararı doğrultusunca meclis çalışmaları iskilipwebtv’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

1.NİSAN 2021 TARİHLİ İSKİLİP BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ

- Belediye Meclisi birinci ve ikinci Başkan Vekilinin seçilmesi

- Belediye Encümen Üyelerinin seçilmesi

- Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye seçimi

- İmar Komisyonuna üye seçimi

- Belediye Tarife Komisyonuna üye seçimi

- 2020 Yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve kayıt işlemlerini incelemek üzere deneti komisyonu raporunun görüşülmesi

- Cadde isim değişikliği kararının alınması

-İskilip Belediye başkanlığına ait tüm birimlerinin varsa bağlı kuruluş ve işletmeleri ile belediye ortaklıklarına ilişkin 2020 yılını içeren faaliyet raporunun meclisçe görüşülmesi

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.