SON 3 YILDA 105 VAKA

Yaşam Yayın: 25 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.11.2020 16:19:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

YILLIK KADES TOPLANTISI YAPILDI

 

                “ 25 Kasım kadına yönelik şiddete  karşı uluslar arası  mücadele günü”   kapsamında Aile ve Çalışma Bakanlığınca ülke genelinde yapılan toplantılar kapsamında İskilip Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yıl sonu  bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

               Öğretmenevi Konferans salonunda Kaymakam Muharrem Eligül Başkanlığında  düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ali Sülük, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Esra Hilal Aylan İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Oğuzhan Bardakcı, İlçe Müftüsü Vahit Demiral, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Akkuş ve Sosyal Çalışmacı Yeter Sagır katıldı.

        Sosyal Hizmetler Uzmanı Yeter Sağır tarafından konuyla ilgili verilen brifingin ardından Kaymakam Muharrem Eliğül, Ülke genelinde kadına şiddete yönelik çıkarılan yasa ve bazı uygulamaların marjinal gruplar ve terör örgütlerince istismar edildiğini vurgulayarak, İskilip’te bu konuda bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Kaymakam Eliğül,  özellikle köylerde görev yapan din görevlilerimizin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, kadına şiddete yönelik mücadelede  yardımcı olunmasının önemine işaret etti.

     Toplantıda konuşan  Belediye Başkanı Ali Sülük, Türk Kültüründe kadının yerinin çok özel ve başka olduğunu belirterek, mücadele  kapsamında  belediye olarak her türlü çalışmanın içerisinde yer alarak, üzerlerine düşen görevleri istisnasız yapacaklarını söyledi.

        Cumhuriyet Savcısı Esra Hilal Aylan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Karasu ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hakan Güven İlçemizde yaşanan kadına şiddet olayları ile ilgili bilgileri paylaştı. Yapılan açıklamalara göre; son üç yıl içerisinde r4esmi kayıtlara göre konuyla ilgili İskilip’te toplam 105 olay meydana gelmiş. 2020 Yılı içerisinde 27 kişi için 1 aylık uzaklaştırma kararı uygulanmış.  2020 Yılı içerisinde kadına yönelik şiddet kapsamında açılmış her hangi bir dava bulunmamaktadır.

     İskilip Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 7 gün 24 saat hizmet verecek olan bir komiser ve bayan polis memurundan oluşan özel bir birim kurulmuş durumda.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.