ORMAN HAFTASINDA, FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Yaşam Yayın: 22 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.03.2021 15:59:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ORMAN HAFTASINDA, FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

      21 – 26 Mart tarihleri arasında ülkemiz genelinde kutlanan  “Orman Haftası” etkinlikleri çerçevesinde İskilip’te de fidan  dikme programı organize edildi.

    İskilip Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan fidan  dikme etkinliği Danişmend Fen Lisesi bahçesinde yapıldı. Organizasyona İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Cumhuriyet savcıları Sümeyye Tekin, Mehmet Çubuk,  İlçe Emniyet Müdür vekili Erol Karasu, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Güven, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çorumlu,  Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu ve AK Parti İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya katıldı.

     Fidan dikim etkiliğinda bir konuşma yapan İskilip Orman İşletme Müdürü Bülent Kayadibi yaptığı konuşmada; “ Dünyada baharın gelmesinin başlangıcı , kuşların cıvıldaması, ağaçların yeşermesi ve  tohumların toprakla buluştuğu zaman insanında içine bir neşe geliyor.  Bu neşeye istinaden bizimde doğaya bir teşekkür borcumuz var. Bu borcumuzu ifa etmek için temsili bir fidan dikim töreni düzenledik. Bu bakarın gelişi adına yapılan bir faaliyettir. Burada yaptığımız semboliktir. Bizle kurum olarak milyonlarca fidanı dağlara dikiyoruz. Ben fidan dikmeyi vatan , millet görevi olarak düşünüyorum. Dikeceğiniz fidanlar geleceğimize nefes olsun.”

    Fidan dikim etkinliğine katılan İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, yaptığı konuşmada;  İskilip’in eskiden Yeşil İskilip namı ile anıldığına vurgu yaparak,  dikilen fidanların yeşererek, inşallah İskilip’in o eski haline kavuşmasına katkı sağlamasını arzuladıklarını söyledi.

      Fidan dikim etkinliği katlımcılarla alana fidanların dikilmesi ile tamamlandı.

      İskilip Orman İşletme Müdürlüğü 24/03/2001 Çarşamba günü Orman İşletmesi önünde halka ücretsiz fidan dağıtacak.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.