EKMEK ZAMMI UYGULANMAYA BAŞLADI

Yayın: 24 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 24.05.2021 13:52:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

EKMEK ZAMMI UYGULANMAYA BAŞLADI

    Ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zam Çorum’un diğer ilçelerinden 1ay sonra İskilip’te de uygulanmaya başlandı. Geçmiş yıllarda yapılan yönetmelik değişiklikleri ile birlikte ekmek fiyatları 5 kişilik bir komisyon tarafından belirleniyor.

       Fiyat belirleme komisyonu;  İl Ticaret Müdürlüğü,  Belediye, Esnaf Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sanayi ve Ticaret Odası temsilcilerinden oluşuyor.

 İSKİLİP’TE EKMEK VE PİDE FİYATLARI

210 Gr Ekmek 1.5 Tl

200 Gr Pide 1.5 TL

200 Gr İskilip Somunu : 1.5

200 Gr Göbit Ekmek : 1.5

    İçli pide yapımında müşteri tarafından getirilen malzemenin pidelere eklenmesi için her hangi bir ekstra ücret alınmayacak. Diğer yandan ilçemizde üretim yapan pide fırınları arasında fiyat yönünden her hangi bir rekabet yaşanmazken, ekmek fırınları arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Bazı fırınlarda ekmek fiyatları halen 1 ile 1.25 tl . Özelliklle son yıllarda ekmekteki kalitede İskilip'in en çok tartışılan konularından. Ekmek üreticileri ekmekte her hangi bir katkı maddesi kullanılmadığını belirtiyorlar. 

          

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.