HAKAN YÜKSEL HSK’YA ADAY OLDU

Yayın: 10 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 10.05.2021 12:50:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HAKAN YÜKSEL  HSK’YA ADAY OLDU

   İskilip’li hemşerimiz Savcı Hakan Yüksel  Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimleri için aday oldu

  Yargıtay 16’ıncı ceza dairesi üyesi  Savcı Hakan Yüksel  13 kişiden oluşan Hakimler ve Savcılar Kuruluna seçilmek için aday oldu.  22 Nisan da sona eren başvurularda Hakan Yüksel'le birlikte 118 yargı mensubu kurula seçilebilmek için başvuru yaptı.

   13 Kişiden oluşan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Adalet Bakanı ve bakan yardımcısı doğal üyesi konumunda. Kurulun 4 üyesi Cumhurbaşkanı’nca belirleniyor. Geriye kalan 7 üye ise Türkiye Büyük Millet Meclisince seçilecek.  Mecliste yapılacak seçimlerde ise Meclis üye sayısının 5’te 3 çoğunluğu aranıyor. HSK üyesi seçilebilmesi için adayın mecliste yapılacak oylamada 360 milletvekilinin oyunu alması gerekir. Mecliste hiçbir partinin ve ittifakların oy toplamlarının 360’a ulaşmamsı nedeniyle partiler arasında uzlaşma arayışlarında da sona gelindi. Haber Türk gazetesi yazarı Sevilay Yılman’nın köşe yazısına göre partiler HSK seçimleri için anlaşma sağlamış durumda. Buna göre, AKP’nin 2, MHP’nin 2, CHP’nin 1 ve İYİ partinin belirlediği 2 isim için mecliste oylamaya gidilecek.

       MHP’nin desteklediği 2 isimden birisi hemşerimiz  Hakan Yüksel

      Yazarın köşe yazısına göre, MHP’nin desteklediği iki simden birisi İskilip’li hemşerimiz Hakan Yüksel.  Bu duruım da Savcı Hakan Yüksel’in HSK üyesi seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

      İskilip’li hemşehrimiz Hakan Yüksel’in kariyeri başarılarla dolu. Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde en kritik davalarda ve soruşturmalarda görev yaptı. Halen Fetö terör örgütü ile ilgili davaların temiz incelemesine bakan Yargıtay 16’ıncı ceza dairesi üyeliğini yürütmektedir.         

     İskilip’le bağlarını hiçbir zaman koparmayan İskilip sevdalısı hemşerimiz Hakan Yüksel’e HSK seçimlerinde başarılar diliyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.