İSKİLİP MHP’DE İSTENMEYEN SÜREÇ BAŞLADI

Siyaset Yayın: 25 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.02.2021 21:13:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İSKİLİP MHP’DE İSTENMEYEN SÜREÇ BAŞLADI

 

          Uzun zamandır İskilip gündemini dedi kodu mahiyetinde işgal eden bazı  MHP’li Belediye Meclis Üyeleri  ile Belediye Başkanı arasında ki sorunların temel nedenleri yargıya taşınırken, konunun arka planında yaşananlarda İskilip te şok etkisi yarattı.

        MHP Belediye Meclis  Üyeleri; İsmail Suakıtıcı, Mehmet Sözer, Erol Kanbur, Musa Aslan ve İlyas Yaman’nın yanı sıra,  AKP li Belediye Meclis Üyeleri;  Fatma Selvi, Ahmet Göktaş, Erol Gökçe ile Bünyamin Zeren tarafından imzalanan Belediye de yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili ortak suç duyurusu dilekçesi İskilip Cumhuriyet Savcılığına verildi. 

        Verilen suç duyurusu dilekçesin de; İskilip Belediyesinde yaşadığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklerin araştırılması talep edildi.        

      İskilip Cumhuriyet Savcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi: "Gerek görev yaptığımız belediyemiz üyeliği sorumluluğumuz kapsamında, gerekse memleket ve millet sevdamız bakımından vicdan rahatsızlığımızın etkisi ile varsa usulsüzlük ve yolsuzluk i iş ve işlemlerle ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'na bunların bildirilmesi, sorumluların cezalandırılması bakımından suç duyurusunda bulunma gereksinimi doğmuştur. İskilip belediyesi dahilinde ki tüm işletme ve bağlı kuruluşlar ile belediyenin yaptığı iş ve işlemlerde ki her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının gerçeklik durumunun ortaya çıkması ve bu kapsamda suçu veya ihmali bulunan ilgili ve sorumluların cezalandırılması ile İçişleri bakanlığınca müfettiş görevlendirilerek inceleme yapılması adına suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.

     Verilen suç duyurusu dilekçesinde AKP li Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra MHP li 5 Meclis Üyesinin imzasının olması İskilip kamuoyun da şaşkınlık yarattı. MHP’li 5 Meclis üyesi ile Belediye Başkanı Ali Sülük arasındaki ilişkilerin bir süredir gergin olduğu bilinmekteydi. İsminin açıklanmasını İstemeyen MHP li bir Belediye Meclis Üyesi, dilekçelerinde kimseyi suçlamadıklarını belirterek, İskilip Belediyesinin tüm birimlerinin de yaşandığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklerin araştırılarak varsa sorumlularının cezalandırılmalarını talep ettiklerini, Belediye Meclis üyesi olarak gerekli inceleme ve araştırma yapma yetkilerini kullanamadıklarını belirtti.

     MHP li Belediye Meclis Üyelerinin bu konuda hazırladıkları bir dosyayı da MHP Genel Merkezine teslim ettikleri gelen bilgiler arasında.

     Tüm bu yaşanan süreçle ilgili MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı’nın bilgisi olduğu, İlçe Başkanının;   Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri  ve MHP İskilip İlçe Yönetimi arasında gerekli koordineyi sağlayamadığı iddia ediliyor.

      Konuyla ilgili şu ana kadar İskilip Kamuoyuna her hangi bir açıklama yapmayan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün bu iddialarla ilgili olarak Çorum İl Başkanlığını ve MHP Genel Merkezini bilgilendirdiği belirtiliyor. Başkan Sülük’ün belediye yönetimi hakkındaki iddialarla ilgili olarak önümüzde ki günlerde bir basın açıklaması yapacağı gelen bilgiler arasında.

 

,

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.